Lägerdag 1

Vi började med att leka lite lekar som man kan göra med barnen. Tyvärr tyckte jag inte att det var så mycket för de minsta men de går ju att göra om dom så de passar alla.
Först så tyckte ingen att det är bra att välja två eller fler personer som får välja lag då det alltid känns tungt för den som står kvar sist. Istället blev vi indelade genom att få kort på olika djur och sedan skulle alla hitta sitt lag genom att låta som djuret på bilden. När alla hittat sina lag var det dags för en skattjakts variant. Han som höll i leken hade lagt ut ca 80 skatter (små gula pappersbiter) på ett fält, inte lätt att se nu när björklöven ligger överallt. Sen skulle vi i alla fall springa runt och leta efter dessa skatter. Men det var inte riktigt så lätt som att vi bara skulle hitta lapparna utan när vi hittade en skulle vi låta som det djur vi fått och hela gruppen skulle vara samlad runt den och låta innan vi fick ta den. Kruxet blir då att om en annan grupp hör detta och hitter dit med hela gruppen innan våran egen grupp är samlad så får de ta den. Allt detta gick på tid och inte tills alla var hittade.
Efter lite fler ganska meningslösa lekar var det dags för lunch, detta skulle göras på stormkök. Vi valde att göra det smidigt för oss och hade bestämt oss för pasta sallad så vi behövde bara koka makaroner.
Sen var det dags att kolla lite på olika mossor och träd som kommer på artprovet om några veckor. Sen lite mer lek i form av hinderbana utomhus som kunde genomföras i många olika varianter. Grunden var i alla fall under de gula och över de röda.
Växtfärgning hann vi också med och färgning med pulver.
Färgning med eklöv
Och pulver
Efter detta var det grillning och sova som stod på schemat. Efter en heldag ute i regnet tror jag att det inte fanns någon som inte var trött.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0