Clementin jelly

Idag har jag försökt mig på att göra lite clementin jelly.
Det gick åt riktigt många clementiner för att få ihop 6 dl juice som det skulle vara enligt "receptet"
När clementinerna var färdig pressade var det dags att lägga 5 gelatin blad i kallt vatten
När gelatin bladen låg i kallvatten började jag värma upp hälften av juicen, och för att försöka få bort så mycket fruktkött som möjligt silade jag ner juicen i kastrullen.
När juicen blivit varm hälde jag i lite socker och när gelatin bladen blivit mjuka så la jag i dom i kastrullen och hälde på de sista av juicen..
När allt var ihop blandat och uppvärmt hälde jag det i en skål och nu väntar jag på att det ska stelna och hoppas på att det blir bra.. Enligt "receptet" skulle man pressat lite färsk ingefära i med, men det hade jag glömt köpa..
2011-12-30 @ 16:46:21 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Godisbord

Snart är det jul och det betyder att det snart är dags för våran tradition: Godisbordet.
Vi dukar ett helt bord med godis mest hemmagjort men en hel del köpt med. Sen är det bara att äta tills man mår illa. När ingen orkar mer är det bara att plocka ihop en påse att ha till senare utav det som finns kvar.
Idag gick jag och köpte ett bidrag
Sen köpte jag ett par vinterskor då det är hål i dom jag har, vilket blir riktigt blött så fort det är lite fuktigt ute..
Efter att ha läst två böcker i Egypten som var kvarlämnade på hotellet av andra som inte ville ha böckerna längre så har jag nu köpt en ny bok idag. Läste ut den andra jag valde på hotellet (vansinne) igår.
Passade på att försöka ta några bilder på snön med, då man inte vet hur länge den stannar..
2011-12-21 @ 15:39:03 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hemma

Nu har vi kommit hem från Egypten. Massor av bilder blev det och jag hade tänkt att jag skulle fått upp lite bilder under tiden vi var där men internet var så slött att det knappt gick att kolla mailen ens. Så nu hade jag tänkt att jag ska gå igenom alla bilderna (Massor 1199 bilder står det att det ligger i mappen för resan). Sedan hade jag tänkt lägga upp lite bilder här.
Börjar med en liten bild på en blomma som jag tror att mamma kommer att gilla i alla fall.
2011-12-20 @ 10:06:37 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0