Rekord och brödbak

Igår hade min blogg besöks rekord =)
När jag kom hem från skolan idag bakade jag lite bröd. Hade tänkt göra det i helgen men det blev aldig av då.
Mini mini deg
Något större deg
Små deg klumpar
Vallmofrö valde jag att ha på mina små degklumpar
Färdiga för ugnen
I ugnen
Och sen blev det riktigt goda bröd. Tror inte att det kommer finnas några kvar när veckan är slut.
2011-10-31 @ 19:49:48 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tävling

Olivia håller i en tävling med temat höst där man kan vinna ett filter från tvspelswebb
Skulle jag vinna skulle jag välja detta filtret
När lönn näsorna börjar ligga överallt tycker jag att det är höst.
2011-10-30 @ 19:24:04 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fototriss - Manligt

Den här veckans tema i trissen är manligt då det snart är farsdag. I den här omgången kan man vinna ett presentkort från CoolStuff.
Jag har valt att ta bilder på vad som i alla fall innan klassades som "manliga" sysslor, men som idag lockar fler och fler tjejer.
Tv-spel var något som nästan bara killar ängnade sig åt för ett par år sedan, idag finns det riktigt många tjejer som spelar även om det är fler killar som gör det.
Det tekniska brukade överlåtas till killarna, med här hemma är det i alla fall alltid jag som tar hand om allt tekniskt.
Att sitta och skrika åt hockey är något som man ofta ser som något killar gör. Allt fler tjejer intresserar sig för hockey och jag kan gå upp mitt i natten bara för att se på NHL hockey.
Fler trissar hittar du här
2011-10-29 @ 23:50:02 Permalink Allmänt Kommentarer (22) Trackbacks ()


Seminarium

Igår skulle ett paper in till dagens seminarium. Tror jag satt med det till 2 inatt då jag verkligen inte fick ihop något vettigt. Nu är det klart.
Men nu har jag i alla fall vart och sett min nya VFU plats. Verkar riktigt bra faktiskt och jag ska arbeta med temat bokstavsjackt. Tror det kan bli riktigt kul faktiskt.

2011-10-28 @ 09:05:40 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sjukt trött

Den här veckan har jag varit sjukligt trött. Har kommit hem runt 2 nästan varje dag och somnat direkt i soffan och sovit 2-4 timmar för att sedan gå och lägga mig vid 22 innan det är dags för skola igen. Jag tycker endå att jag har sovit ordentligt senaste tiden och borde inte vara såhär trött. C-vitamin brist kan det inte vara i alla fall så mycket frukt som jag äter nu under hösten. Kanske är det vädret eller något annat men så här trött brukar jag absolut inte vara. Hoppas det går över snart. Mycket trevligare att vara pigg när man är vaken.
2011-10-27 @ 21:06:16 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tävling

Jag är med och tävlar om en laptop HÄR var med du också =)
2011-10-27 @ 20:31:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fototriss - I Köket

Här kommer tre blider på tre olika saker som används flitigt i mitt kök
Morteln används ofta för att blanda ihop kryddorna till maten
Vitlök är en krydda som används till nästan allt utom pannkakor.
Lite musik gör det mycket roligare att vara i köket
Fler bidrag finns här
2011-10-23 @ 00:01:00 Permalink Allmänt Kommentarer (28) Trackbacks ()


FOTOUTMANING #11 VALFRITT / OPTIONAL

En bild jag gillar stod det i beskrivningen.
Hockey är något jag verkligen tycker om att kolla på och idag såg jag min första NHL match på tv för den här säsongen. Viasat har äntligen fått tillbaka rättigheterna. Så upp vid 4 för att kolla när LA Kings spelade, innan det var dags att åka till skolan. Känslan från NHL matchen i Globen den 7e oktober finns fortfarande kvar =)
Fler bidrag finns här
2011-10-21 @ 23:23:01 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


FOTOUTMANING # 10 LJUS / LIGHT

Hittade ytterligare en fotoutmaning och hoppas på att jag inte är för sent ute med mitt bidrag här.
Fler bidrag hittar du här
2011-10-21 @ 16:35:39 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tema fredag- färger

Hittade denna fotoutmaning då jag googlade runt för att se om det fanns någon mer sida som fototriss nu när jag har fixat mig en bra kamera och vill lära mig hur den fungerar. Och hur kul är det inte att få visa vad man själv har gjort.
Temat är färger och nu under hösten tänker jag fina lönnar med massor av färg. Men alla träd här har bara tråkigt blekt gula blad i år. Gult verkar vara det som finns runtomkring här så här kommer en gul trädbild.
Oftast brukar jag redigera mina bilder lite genom att fixa med kontrasten typ. Men har inte orkat göra något sånt nu och det kan vara ganska trevligt med oredigerade bilder ibland med =)
Fler bidrag finns här
2011-10-21 @ 15:42:43 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Som jag har längtat

Det känns riktigt skönt ätt kunna kolla på riktigt bra hockey igen. Blir nog många fler mornar där jag kommer gå upp 4 och se Kings live innan jag ska iväg till skolan. Och det sköna med live sändningarna är ätt det inte är svenska kommentatorer som inte kan uttala namnen och knappt vet vad dom pratar om. Tycker dom kan hålla sig till svensk hockey. Matchen idag kommer vara slut lagom till ätt jag behöver gå till tåget.
2011-10-21 @ 05:59:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


(O.o) ?

Bestämde mig att stanna kvar i skolan och ta sena tåget för att slippa åka in och fixa referenser till nästa uppgit imorgon. Det regnade och var allmänt tråkigt väder men vi tog oss en tur på stan innan vi satte oss med arbetet som ska in på fredag.
När jag väl klivit av tåget och gick hem såg jag något jag aldrig hade trott att jag skulle få se, även om man har sett folk med konstiga vanor på tv.
Mitt i skogen kommer en man gående, i MORGONROCK, FLIPPFLOPPS och en MÖSSA.
Hur udda är inte det när regnet öser ner och det är ruggit kallt ute. Sommarvärme och vid en badplats hade de inte sett så konstigt ut, men en sånhär dag i skogen =/
Jaja nu är jag i alla fall hemma och maten står i ugnen och älsklingen är snart hemma från jobbet.
2011-10-19 @ 19:02:49 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fynd

Jag har alltid sagt att när jag väl har haft råd med en systemkamera så ska jag spara till ett macro-objektiv, då jag älskar närbilder.
Som ny och utan någon kunskap om systemkameror visste jag inte att det finns ett filter som fungerar lite som macro. Antagligen inte riktigt lika bra men innan jag har lärt mig mer om inställningar och sånt lär ett sådant duga.
Och till det bästa!
Istället för runt 4000kr som objektivet kostar, så kostar filtret runt en hundralapp. Så det är något som ska beställas  så fort jag har pengar efter att ha köpt alla julklappar som ska köpas i år.
2011-10-18 @ 23:43:24 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gardinerna

Tänkte att jag skulle passa på att lägga ut bilden på hur det blev efter att jag bytte ut de gräsligt görna gardinerna.
2011-10-18 @ 23:31:54 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Effektivt

Började dagen med att vakna halv 6. Gick upp gjorde lite frukost (som togs med för att äta på tåget), kollade lite på tv och packade väskan.
Vid 7 kom jag iväg, några minuter senare än tänkt då nycklarna som vanligt sprungit iväg, men kom i tid i alla fall. Kom fram till Borås strax efter 8, tog första bussen in till centrum för att få så mycket tid som möjligt till att simma.
Halv 9 hoppade jag i bassängen och började räkna ner från 40. En kilometer blev det på ca 30 minuter, ingen super tid men helt okej för att inte ha varit och simmat på nästan ett år. Sen var det bara upp och försöka få håret tort innan det var dags för att vara färdig och borta vid skolan för dagens föreläsning. En timmes film, väldigt intressant, och 30 minuter prat.
Att skriva sig till läsning - trageton metoden handlade det om.
Den går ut på att man via datorn börjar skriva, först bara massa tecken som barnet tillsammans med pedagogen försöker utläsa. Sedan kan man göra en bokstavsjakt med detta, skriv ut det barnet skrivit och be barnet ringa in alla av en viss bokstav. Eftersom man läser det som står blir barnen vanligtvis nyfikna på att skriva riktiga ord. På så sätt blir det även intresserade av läsning då de oftast vill veta vad dom har skrivit.
Detta betyder inte att man hoppar över att skriva förhand men man väntar tills runt årskurs 2 när man arbetar efter denna metod, självklart kan man välja att bara använda vissa delar av metoden. De som sluppit att sitta och skriva av bokstäver förhand när de var 6-7 år och istället skrivit på datorn har haft lättare att lära sig skriva förhand när de väl började. Detta tror man kan förklaras genom att man sparat ca 100 timmar av handskrivande som de istället lägger på idrott, bild, slöjd och andra skapande aktiviteter. Genom detta får de öva upp sin finmotorik och har lättare att hantera pennan när det är dags att börja skriva med den. Det visade sig även att de som började skriva förhand senare hade finare handstil än de som suttit och bara skrivit av bokstäverna i de klassiska skrivböckerna.
(kort kort sammanfattning av föreläsningen och filmen från idag)
Jag tycker i alla fall att detta låter som en riktigt smart idé då det faktiskt inte utesluter att lära sig att skriva förhand som många tror det handlar om. Datorn tar ju trots allt större och större plats i våra liv så det är viktigt att få kunskapen om datorn från början (datorn, inte bara som spelmaskin).
2011-10-17 @ 19:40:04 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fototriss - Monokrom

Idag var det hockey på gång.
HV71 - AIK
Vinst blev det för HV igen den här gången med 3-1.
Första perioden var riktigt bra och HVs första mål kom efter bara 14 sekunder, efter följde många bra chanser. Andra perioden var ganska slö men i 3e kom det igång igen. Måste säga att det är den match med mest "drag" jag varit på hittils. Självklart blir det extra kul när man står tillsammans med hela klacken och alla sjunger och hejjar på.
Mindre glada blev AIK fansen som inte hördes alls och som antagligen hoppades på revanch efter HVs skräll förra gången de möttes då HV tog igen 7-2 till 7-7 och vann med 8-7 i straffar.
Här kommer 3 av alla bilderna jag tog under matchen
Fler trissar hittar ni här
2011-10-16 @ 00:10:00 Permalink Allmänt Kommentarer (11) Trackbacks ()


Nöjd

Idag har jag storstädat halva lägenheten. Hela vardagsrummet och sovrummet är städat men det tog ett bra tag. Först så var det stopp i dammsugaren, inte superlätt att få ut något som sitter fast i mitten av handtaget som är 1.5 (?) meter. Sen blev det att stryka och få upp de fina höst/vinter gardinerna. Så nu är det supermysigt att sitta vid tvn.
Däremot behövs det göras lika mycket i köket och badrummet igen men de får bli på söndag eller någon dag nästa vecka.
Den här veckan har det varit riktigt fint väder ute, men även riktigt kallt. Frost ända fram till 10 på dagen. Så ut med fågelmataren igen, och massvis med fåglar kom och hälsade på på en gång. Höstmys i kylan.
Halv 10 på förmiddan
Taget innan jag bytte ifrån de tråkiga sommargardinerna som jag inte tycker passar alls hos oss. Får bli nya gardiner till nästa sommar och kanske kommer det en bild på dom fina som är uppe nu.


Imorgon fyller pappa 55 så ska iväg dit på en fika innan jag och älsklingen fortsätter för att se HV71 live i Jönköping. Köpte biljetter lite spontant nu ikväll då jag fick ett mail om att det fanns blijetter kvar.
Hockey ses bäst live!
Och på tal om hockey är både jag och älsklingen riktigt besvikna på Viasat. Nu när det inte längre är ESPN som har rättigheterna för att sända NHL i Europa så försvan Viasats avtal om NHL matcherna. Så nu finns det vad jag förstår ingen kanal som sänder NHL i Sverige och här sitter vi bundna till alla Viasats kanaler i ytterligare ca ett halvår bara för att kunna se NHL och så är det borta. Riktigt kasst. Hoppas dom får rättigheterna snart igen i alla fall. Förstår inte vad Britterna ska med rättigheterna till, har dom något intresse av hockey alls?
2011-10-14 @ 23:57:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Slappa dagar

I måndags var jag inne i skolan och var på en halv föreläsning. Det kändes som att allt bara upprepades i olika formuleringar så det kändes inte värt att stanna kvar.
Tisdagen tillbringades i soffan med tv-spel, Zelda till wii blev det. En riktigt slö dag.
Idag har jag varit inne i skolan på en föreläsning, mycket bättre än den i måndags. Efter det tog jag mig iväg och köpte frukt för ca 100kr så det blir fruktsallad ikväll. Var även iväg till MediaMarkt och köpte nytt tangentbord och datormus, då de gamla inte ville fungera som det borde.
2011-10-12 @ 19:16:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gizmo

Idag åkte vi hemåt och stannade förbi hos min mamma och fikade lite. Får ju passa på att hälsa på när man är i närheten =)
Lilla Gizmo bara studdsade fram mot oss när vi klev ur bilen, han är bara för söt den lilla vovven.
En riktigt trevlig dag idag med helt enkelt. Men nu är det skönt att vara hemma och veta att man får sova i sin egen säng igen.
2011-10-09 @ 23:00:04 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


En fantastisk dag

I fredags hoppade jag och älsklingen in i bilen vid 10 och började åka upp mot Stockholm. Det blev ett stopp hos farmor på vägen, lagom långt bort för en bensträckare och fika.
Det var inte speciellt tjockt med trafik in i Sthlm just då så vi hann stanna till och äta lite på Heron City innan vi fortsatte hem till min farbror som vi skulle bo hos. Väl framme packade vi in våra saker i det rum vi skulle sova i och sedan tog vi det bara lugnt fram tills halv 7. Det var då det roliga började.
Vi hade sådan tur att vi fick skjuts till Globen där mitt favorit NHL lag LA Kings skulle möta älsklingens favoriter NY Rangers.
En riktigt spännande match var det, det slutade 2-2 i ordinarie tid och LA Kings vann i förlängning.
Efter matchen gick jag och en lite deppig älskling tillbaka hem till min farbror för att sova, för att orka en dag på stan på lördagen.
Vet inte om jag behöver säga att nästan hela publiken höll på Rangers, antagligen mycket för Lundqvist. Vilket betydde att jag nästan var ensam om att stå upp och vara skitglad när Kings gjorde mål.
Lundqvist var favoriten bland nästan alla inne i Globen

Lundqvist kommer nog alltid ligga på andra plats bland favorit målvakter hos mig. Men i fredags var det Quick som var bäst i mål
Efter segermålet när LA Kings vann sin första NHL match för säsongen
2011-10-09 @ 22:56:01 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Otur

Igår så var tåget 1 timme och 26 minuter försenat så jag kunde lika gärna kunnat sitta kvar i skolan och tagit 7 tåget hem. Känns bra att problemen börjar redan innan frosten.
Idag åkte jag in till skolan för att köpa en begangnad bok. På väg till skolan regnade det något otroligt och bilarna sket i allt och körde på.
Fick en hel vattenpöl (började nästan se ut som en mini sjö) över mig för att den inte kunde hålla en halvmeter åt sidan trotts att det inte var några andra bilar där. Så sjöblöt kom jag till skolan, köpte boken och kännde att det var riktig tur att jag inte skulle sitta hela dagen i skolan med genomblöta kläder i alla fall.
2011-10-06 @ 13:58:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skola

Sitter i skolan och har en liten paus i föreläsningen. Jag trodde att jag skulle få åka hem tidigt. Men då visade de sig att det är mentorsträff idag, så ska sitta och göra typ ingenting mellan halv 12 och halv 3. Mindre kul tycker jag. Men de är väll bara att stå ut.
2011-10-05 @ 09:52:32 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Trattisar

Efter att ha läst om hur alla plockat massor med svamp senaste tiden fick jag för mig att gå ut och se om jag kunde hitta några.  Passade på att gå ut i skogen i förmiddags då det var riktigt fint väder och jag var ledig.
Efter att ha gått ett tag vek jag av från stigen, vilket jag vågade göra för första gången då jag har gps i mobilen nu. Är annars expert på att virra bort mig.
Efter inte allt för läge hittade jag en trattkantarell. Och som alla som plockat trattisar vet, finns det en så finns det massor.
När jag plockade upp några trattisar så kom denna söta tordyvel upp.
Mycket svamp blev det. Och ändå lämnade jag massor kvar oplockade.
Tråkigt att det tar så lång tid att rensa bara..
2011-10-04 @ 18:58:31 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Helgen

I lördags fyllde älsklingen år och dagen började med gokart. Det var jobbet som hade en av de årliga aktiviteterna och det passade perfekt som start på en födelsedag.
På söndagen så klämde vi in oss 12 personer i våran lilla 2a för att äta tårta.
2011-10-03 @ 21:22:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgen

I lördags fyllde älsklingen år och dagen började med gokart. Det var jobbet som hade en av de årliga aktiviteterna och det passade perfekt som start på en födelsedag.
På söndagen så klämde vi in oss 12 personer i våran lilla 2a för att äta tårta.
2011-10-03 @ 21:22:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Svart/vitt

I fredags hade vi en tenta i artkunskap. Det var bara det att halva tentan ströks då nästan allt var fel. Det var inget i den kursen som fungerade som det skulle. Men idag har jag varit på kurs introduktion och detta verkar vara den vettigaste kursen sen vi började. Även om det känns lite tungt att behöva referera till varenda bok på litteraturlistan och alla föreläsningar och workshops. Men det ska förhoppningsvis gå bra =)
2011-10-03 @ 17:41:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skola

Nu är det dags att ta sig till skolan för en ny kurs. Känner mig förkyld, men måste in till skolan då det inte verkar vara någon som förstår hur den här kursen ska fungera.
2011-10-03 @ 07:15:01 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fototriss - Rosa

Först en förklaring:

För någon dag sen var jag iväg och köpte ett par nya skosnören. Hade tänkt mig ett par rosa då det finns rosa med på skorna.
Jag börjar med att gå in i en skoaffär men hittar bara tråkiga svarta för massor med pengar, och tänker att det kan vänta någon dag till.
När jag går igenom Stadium ser jag massor med skosnören vid kassan och kollar om det finns rosa och det gjorde det. Så dom tog jag och stälde mig i kö för att betala.
Väl framme och betalar (20kr tror jag de kostade, superduper pris) så visar det sig att det är deras egna märke. Och pengarna de får in för de rosa skosnörena går till rosabandet, det fanns blåa där pengarna gick till blåbandet och så vidare.
Superbra grej tycker jag då jag gärna inte går och köper en nål som sen får ligga och skräpa någonstans. Skosnörena har jag ju i alla fall användning för, så två bra saker i ett =)
Redigerade bilderna för att framhäva det rosa, lägger in en oredigerad extrabild i slutet för att visa skon som den faktiskt ser ut.
Fler trissar hittar du här
Bidra till insamlingen genom att SMS:a BESEGRA 5718 till 72988. Om du skriver ditt namn efter insamlingens nummer (t ex BESEGRA 5718 Helena Friberg) kommer ditt namn att synas i insamlingen, annars blir din gåva presenterad som anonym. Du kan även klicka dig vidare till insamlingens sida och se andra alternativ att bidra. Om ni vill kan ni använda bannern nedan om ni vill länka hit eller till insamlingen.
Extrabilden
2011-10-02 @ 00:56:27 Permalink Allmänt Kommentarer (15) Trackbacks ()


RSS 2.0