Fototriss - Fönster

Här kommer några fönster jag fotade vid Töllstorps industrimuseum idag
Fler trissar hittar du här
2011-09-29 @ 22:43:15 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Bokat

Igår bokade vi äntligen resan. Blev ett annat hotell än vi tänkt men samtidigt såg detta mycke bättre ut. 2 hela veckor blir de, ska bli riktigt skönt. Kommer kanske någon bild närmare resan. Idag ska jag iväg och plugga på artkunskaps tentan som vi ska ha imorgon. Och samtidigt ska jag få se Rebeckas lammungar när en förskola ska dit och hälsa på :)
2011-09-29 @ 07:24:07 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Klar

Äntligen är vi klara med sagan och den är inskickad. Fältuppgiften är också inskickad och klar. Så nu är det bara Artkunskaps tentan kvar på fredag sen är denna kurs slut.
Jag har bestämt mig för att börja sitta vid den stationära datorn när jag pluggar, upptäckte att det gick mycket bättre även om den är riktigt slö.
Har hittat en sladd till min bärabara dator, så nu fungerar den igen om jag vill. Men vet inte riktigt skulle hellre köpa en ny dator så allt skulle flyta på mycket bättre, det skulle bli en ny stationär i så fall. Men nu ska vi ju boka resa och då blir det massor med pengar som går till det istället.
2011-09-28 @ 13:42:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Livrädd

Min älskling var iväg och spelade tv-spel igår och skulle sova kvar där. Tanken var att jag skulle ta bussen och möta honom halvvägs till marknaden idag. Men istället vaknade jag livrädd runt halv 6 av att någon höll på med en nyckel i ytterdörren. Då var det älsklingen som bestäms sig för att åka hem då han de var hos hade katt och älsklingen är allergisk. Superglad blev jag att han kom hem men måste säga att det var riktigt läskigt. Sen var det i alla fall marknad som gällde och efter det gjorde jag min barn intervju. Nu har jag suttit i 2-3 timmar och skrivit på de uppgifter som ska in på tisdag. Hoppas på att det ska vara klart imorgon och att jag kanske kan slippa åka in till skolan på måndag och tisdag då jag kanske har möjlighet att jobba. Men det är inget som är säkert än.
2011-09-24 @ 19:52:22 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ensam

Sitter själv hemma och datorn är död. Gissar på att det är strömsladden som pajjat. Allt fungerade super tills jag upptäckte att batterier i princip var helt slut eftersom det inte laddade. Men hur mycket jag än försökt har jag inte fått det att fungera. Hoppas verkligen att det bara behövs en ny sladd. Vill inte behöva köpa en ny dator. Det jobbiga är att bilderna till våran säga ligger där på. Det är nu paniken för skolan börjar. Att sköta skolan utan en fungerande dator fungerar inte i högskolan i alla fall. Hoppas alla andra har en lite roligare fredagskväll.
2011-09-23 @ 20:18:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Får se om den stannar

Har precis varit och köpt en system kamera, 500kr dyrare än tänkt men tydligen är det inte samma pris på alla olika MediaMarkt men men.. Får se om den stannar, kommer inte öppna den fören jag kommit hem och trippel kollat att allt stämmer som jag tänkt med pengarna resten av året.
Passade även på att köpa en present till min älskling som fyller år nästa lördag. Men antagligen får han de redan nu i helgen.
Annars är det ganska mycket i skolan just nu. Våran saga ska vara klar på måndag och på tisdag ska våran fältstudie (tror jag dom kallade de) vara klar och på fredag är det art tenta.
Så antagligen kommer det inte hinnas med så mycket fotande i alla fall den här veckan som kommer. Men vem vet.
2011-09-23 @ 11:12:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helg

Började dagen med att åka in till skolan för att gå på en föreläsning om intervjuer. Det kändes ganska meningslöst med 1.5 timme till det när det bara var ca 2 små frågetecken man hade om uppgiften.
Men jag han iväg och shoppa lite med. Blev en ny mysig stickad hösttröja och två nya linnen. Sen blev det lite frukt och grönsaker som fick följa med hem. Känns som att det var länge sen vi hade ordentligt med grönsaker hemma nu. Hoppas på att de hinner bli uppätet innan det blir dåligt.
Nu sitter jag hemma och bara väntar på att min älskling ska sluta jobbet och komma hem. Ska bli riktigt skönt med helg nu.
2011-09-16 @ 16:40:51 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Inte som tänkt

Idag skulle jag vara hemma och plugga och skriva på sagan. Men det blev att åka till Borås för att kolla om det finns någon box till tvn som man kan ha vilket programkort som hellst. Men enligt elgiganten finns det inte i alla fall. Sen var jag iväg och klipte mig, blev lite förändring. Lugg har jag numera, får se hur lång tid det tar innan jag vänjer mig. Men något irriterande är det när man säger att man inte vill ha håret platt (har naturligt ganska vågigt hår) och ändå gör dom det platt och bara en liten lock i topparna typ.. Tyckte det såg bäst ut när det bara var torkat, så det blir att tvätta håret ännu en gång idag för att få det bra tills imorgon.
Sen hade jag tänkt åka hem för att plugga eftersom jag inte gjorde det på förmiddagen men då var klockan så mycket att det inte gick något tåg fören 5 så gick på en av våra föreläsningar för att fördriva tiden tills jag kunde åka hem.
Dagen blev inte som tänkt men ganska bra i alla fall.
2011-09-14 @ 19:48:41 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Allt har gått bra

Nu har jag kommit hem.
Hos tandläkeran gick det riktigt bra och jag behöver inte komma dit fören nästa år igen. Jag fick order om tandtråd och Flux så det inte ska bli något hål eller så mellan tänderna. Och visdomstanden såg ut att växa bra så den behöver jag inte göra något åt om den inte börja krångla.
I skolan hade vi en föreläsning/labb om kroppen där vi gick igenom lite organ och sen fick vi göra massa olika "labbar". Tillexempel var att hälla upp vatten i ett glas från en tillbringare med ögonbindel och peka på en sak långt borta när man kollade med båda ögonen och sen fortsätta peka likadant men bara kolla med ett öga. Det öga som fortfarande hade fingret på samma grej var dominerande eller vad hon kallade det för.
Ikväll ska jag bara ta det lugnt och sen imorn blir det att sätta fart med sagan vi ska skriva.
2011-09-13 @ 18:57:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


väntan

Sitter nu och väntar på min tid hos tandläkaren, bara en timme kvar nu. Långtråkigt är det men det var enda tiden jag kunde åka in. Hoppas verkligen att det inte är några problem.
2011-09-13 @ 07:09:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Alla vet

Nu när alla tydligen redan fått veta det kan jag skriva det här med. Vi planerar att åka till Egypten i vinter. Förhoppningsvis kan vi boka redan i slutet av den här månaden.

Nu är det så att alla tjatar om att man inte ska åka dit pga risken av att bli magsjuk. Men efter att ha vart där 4 gånger för ett antal år sedan och endast fått en dag med huvudvärk där nere tror jag att detta är personer som inte skött hand hygienen ordentligt. Dessutom har dom satsat en hel del på hygienen där nere dom senaste åren så det kan inte ha blivit värre. Och det är väll ändå upp till oss om vi vill och kan åka dit och är villiga att riskera att bli dålig i magen någon dag. Men magsjuka kan man få hemma i Sverige med, speciellt under vintern så förstår inte detta tjat. Om det nu skulle vara så illa som en del säger skulle inte så otroligt många fortsätta att åka dit. Börjar bli trött på att höra massa jäkla gnäll om vad vi planerar och att massa ska lägga sig i.
Både jag och min älskling har bra imunförsvar och behöver inte åka till sjukan titt som tätt för allt och inget. Antar att det är personer som inte har det bästa imunförsvaret och som inte kommer ihåg att tvätta händerna ordentligt innan man äter där nere som blir drabbade.
Självklart kan alla bli drabbade men ska man tänka så om allt kommer man inte kunna göra annat än bilda en kliniskt ren bubbla i sitt hem och aldrig lämna det för risken att bli sjuk.
Bläää på gnällpellar som inte vågar ta risker och faktiskt göra något och dessutom försöka få andra att inte vilja våga heller..
Tänker inte skriva något om vart i Egypten vi tänkt åka än så länge i alla fall. Det får komma senare och mycket mycket närmare avresa i så fall..
2011-09-12 @ 22:02:58 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sammanträffande

Sitter och äter lite sen frukost och känner hur en tand börjar titta upp, en visdomstand. Hoppas verkligen den växer vettigt så den kan få sitta där utan någon dyr utdragning.
Bara ca 10 min efter att jag upptäckt detta ringer det och jag får veta att jag ska till tandläkaren imorgon. Kändes riktigt läskigt, trodde jag trillat ur deras system eftersom jag alltid brukar vara där på våren annars. 300kr kommer iaf kontrollen att kosta och jag hoppas verkligen att det inte blir massa mer..
2011-09-12 @ 15:28:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Åka hem?

Sitter i skolan och har haft astronomi, ganska bra föreläsning inför kommande uppgifter. Men nu är frågan om det är värt att gå på föreläsningen om hälsa, där det känns som att läraren inte riktigt vet vad han pratar om eller om man kanske ska åka hem och fortsätta med lite uppgifter som halkat efter.
Tror det blir det senare alternativet, känns vettigare.

2011-09-12 @ 12:49:22 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fototriss

Veckans tema är Skugga och då det är dåligt med sol här och jag inte riktigt kände för att göra något med en lampas stela ljus så valde jag att leta bland de få bilder som inte blivit flyttade till min hårddisk än.
Dessa bilder fick det bli:
Fler trissar hittar du här
2011-09-11 @ 20:43:19 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Lägerdag 2

Vakna och äta frukost för att sedan ut och leka i det dåliga vädret igen, eller ja de växlade något otroligt mellan regn och sol.
Den här dagen var det bara namn och lära känna varandra lekar vilket alla tyckte var idiotiskt att vi inte gjorde första dagen istället. Men men, sen gick vi ut och kollade på massor med växter i skogen som kommer på artprovet och sedan gick vi iväg och skulle håva.
Jag fick upp massa roliga kryp men här är det en klodyvel till vänster (som tappat ett ben) och en skräddare till höger. Vi fick även upp massa sländlarver och andra söta baggar.
Efter lunch gick vi ut i skogen och letade efter svamp då vi smakat på riktigt goda öronmusslingar vid elden dagen innan. Vi hittade massor som vi plockade med oss och riktigt fina var dom med.
Men när jag kom hem och kollade lite på internet står det att dom numera klassas som giftiga efter att några i Japan dött av dom. Så även om läraren sa att dom var ätliga och vi åt några dagen innan vågade jag inte äta fler.
Sen hittade vi även denna fina svamp, antar att det är en ticka av något slag.
På vägen hem senare så stannade vi till i Borås för att hämta upp mitt förhandsbokade NHL 12.
Och på tal om hockey så var det en riktig shock när en i min grupp kommer på lunchen och har pratat med sin kille och fått veta om flygolyckan i Ryssland. Stefan Liv har alltid varit min favorit spelare och det känns riktigt overkligt att han aldrig kommer att komma tillbaka till HV71 och spela. Ett helt lag bara dog och kommer inte komma tillbaka. Såg på en del av minnes cermonin från Ryssland igår och måste säga att det var ritkigt fint. Och bara det att det är så många som blivit tagna av det som hänt även om Hv har varit det lag de gillat minst.
2011-09-11 @ 12:58:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lägerdag 1

Vi började med att leka lite lekar som man kan göra med barnen. Tyvärr tyckte jag inte att det var så mycket för de minsta men de går ju att göra om dom så de passar alla.
Först så tyckte ingen att det är bra att välja två eller fler personer som får välja lag då det alltid känns tungt för den som står kvar sist. Istället blev vi indelade genom att få kort på olika djur och sedan skulle alla hitta sitt lag genom att låta som djuret på bilden. När alla hittat sina lag var det dags för en skattjakts variant. Han som höll i leken hade lagt ut ca 80 skatter (små gula pappersbiter) på ett fält, inte lätt att se nu när björklöven ligger överallt. Sen skulle vi i alla fall springa runt och leta efter dessa skatter. Men det var inte riktigt så lätt som att vi bara skulle hitta lapparna utan när vi hittade en skulle vi låta som det djur vi fått och hela gruppen skulle vara samlad runt den och låta innan vi fick ta den. Kruxet blir då att om en annan grupp hör detta och hitter dit med hela gruppen innan våran egen grupp är samlad så får de ta den. Allt detta gick på tid och inte tills alla var hittade.
Efter lite fler ganska meningslösa lekar var det dags för lunch, detta skulle göras på stormkök. Vi valde att göra det smidigt för oss och hade bestämt oss för pasta sallad så vi behövde bara koka makaroner.
Sen var det dags att kolla lite på olika mossor och träd som kommer på artprovet om några veckor. Sen lite mer lek i form av hinderbana utomhus som kunde genomföras i många olika varianter. Grunden var i alla fall under de gula och över de röda.
Växtfärgning hann vi också med och färgning med pulver.
Färgning med eklöv
Och pulver
Efter detta var det grillning och sova som stod på schemat. Efter en heldag ute i regnet tror jag att det inte fanns någon som inte var trött.
2011-09-11 @ 12:41:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Smurfarna

Glömde skriva att min älskling tog med mig på bio i måndags. Smurfarna blev det, tyckte den var riktigt bra men tråkigt att den bara fanns som dubbad.
Efter det gick vi och åt lite innan det var dags att åka hem och sova.
2011-09-11 @ 12:23:07 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fototriss

Tänkte att jag skulle passa på att lägga upp tre olika skyltar som blev fotade under Turkiet resan.
Bilarna kunde tydligen vara mopeder och trafik regler fanns inte alls
Detta skulle vara den svenska skylten men undrar hur många
svenskar det finns som skulle kalla detta svenska
En del av en skylt med resturangens maträtter,
överraskningen vågade vi dock aldrig smaka.
2011-09-06 @ 16:04:30 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Läger

Imorgon är det dags för en liten miniresa.
Den här gången med skolan.
Vi ska nämligen på läger och lära oss om djur och växter som är vanliga i Sverige
och som barnen i förskolan kan ha frågor om.
Jag själv tycker att det ska bli ritkigt roligt och jag hoppas att dom flesta andra
blir av med sina negativa tankar om det när vi väl är där.
Vi ska sova en natt i vindskydd eller tält, finns tydligen något loft man kan sova på med.
Men dom flesta verkar ha riktigt svårt för att sova hemifrån. Måste tillägga att det är personer
från 20 till upp mot 45 och nästan alla har samma negativa inställning till detta.
Är det verkligen så farligt att sova borta en natt?
Jag ska försöka ta massor med bilder och hinna uppdatera när jag är där.
Bara att hoppas på att det finns någon teckning på mobilen så det går.
2011-09-06 @ 11:21:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdagen

Dagen för hemresa men vi han med lite bad och sista minuten shopping.
Prutade till mig ett par skor till älsklingen och en väska till mig själv.
Samtidigt som det kändes lite skönt att åka hem så ville man ändå stanna några dagar till. 10 dagar hade varit lagom en vecka är för lite och två veckor för mycket enligt mig, iaf till ett sånt här ställe med den värmen.
Väl framme i Sverige igen så försvann en väska för älsklingens familj och sen ville inte bilen starta så där var vi mitt i natten och försökte komma hem. Det tog någon timme extra men hem kom vi tillslut iaf.
2011-09-06 @ 11:14:41 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tisdagen

det blev en taxi bort till en marknad för att handla med lite kläder hem. Jag köpte ett linne för 40 kr, en mysig stickad tröja för 120 kr, en klänning för jag tror de var 120 kr och en OnePiece för 280 kr och älsklingen köpte några skjortor. Sen blev det sol och bad igen för att sedan äta på våran favorit resturang för tredje gången.
2011-09-06 @ 11:10:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndagen

Mycket sol och bad som vanligt och sen blev vi kvar på hotellet som hade grillkväll med underhållning. Har tyvär ingen blid från det och jag orkar inte lägga upp filmer men både jag och älsklningen blev uppdragna två gånger. Först varsin gång till trollerishowen och 2 gånger under "folkdansen" eller vad det skulle vara. Kul hade vi iaf.
Och som vanligt fick man svanar vid städningen, riktigt mysigt enligt mig =)
2011-09-06 @ 11:06:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördagen-Söndagen

Under dessa dagar var det mest bad och sol med lite mat och drinkar på kvällarna, man orkade inte riktigt göra så mycket mer.
På första bilden är det Lavas min favorit i Turkiet. Det är ett bröd som kommer innan maten tillsammans med en vitlökssås och en tomatsås. Och på kvällarna blev det mycket kortspel.
2011-09-06 @ 11:02:58 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredagen

Denna dagen krävde jag att jag och älskllingen skulle hitta på något själva. Så vi åkte på en båttur på Manavgat floden. Det var en riktigt mysig upplevelse men det var inte alls lika bra som jag trott det skulle vara efter att ha läst om det.
Det började med en timmes buss till båtarna och sen en timmes båttur. Väl framme så var det en liten sanddyna som skilde medelhavet från floden. I havet var det ca 28 grader och i floden var det 16 grader. Vi badade och solade i 2 timmar innan det var dags att äta lite på båten och sen var det ytterligare nästan 2 timmar innan vi skulle åka. Detta var ganska drygt då vi gärna hade åkt hem efter maten.
Under båtturen fick vi se några sköldpaddor och den som skötte båten var snäll nog att stanna till här ett tag så alla skulle kunna se och fota lite, nästan alla var borta på vägen hem. Älsklingens favorit djur, så han var glad.
På vägen hem så var korna ute och badade, tror det var ganska så behövligt i den otroliga värmen.
På kvällen åt vi på denna mysiga resturang där man satt mitt i gräsmattan. De hade en katt som tillhörde resturangen som jagade kryp och höll stället fint.
2011-09-06 @ 10:58:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torsdagen

Den här dagen gjorde vi inte mycket mer än bada och gå ut och äta lite eftersom det var helt otroligt varmt. Ca 45 grader, i solen iof men det fanns inte speciellt mycket skugga där så det vad den temperaturen man fick stå ut med.
Jag och älsklingens mamma och syster var iväg på hamam på förmiddagen med får man inte missa.
Älskar den turkiska maten. Tror att det bara var en dag som jag inte åt något från den turkiska menyn. På bilden har älskling en osmanisk gryta tror jag det stod.
2011-09-06 @ 10:46:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Resan

Datorn ville inte sammarbeta när vi var i Turkiet så får försöka skriva lite nu istället.
Först så visade det sig att det inte alls skulle få bli våran första ordentliga ickefamilje semester, då älsklingens familj kopierat våran resa och åkte med. Blev inte alls som tänkt med bra ändå.
Onsdagen när vi åkte fick jag se mitt livs första levande grävling.
Flygresan tog nästan 4 timmar och sedan blev det buss i nästan 2 timmar med paus inräknat.
Älsklingen som tar kort på oss på flygplatsen.
En bit av hotellet. Det fanns 26 rum tror jag att det var, ett litet och mysigt hotell. Inget ställe för den med barn som behöver barnvagn då det är en "mördarbacke" upp till hotellet, det var inte så speciellt jobbigt att gå där efter att ha gått upp och ner någon gång.
Första dagen gjorde vi inte speciellt mycket mer sen än fixa rummen och bada och sen gå ut och äta lite.
2011-09-06 @ 10:41:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0