Bra dag idag =)

Som jag trodde blev detta en riktigt bra dag.
Jag gick upp i tid även om jag egentligen kan sova ett bra tag på dagarna. Halv 7 har jag börjat ta mig upp i veckorna och kollar på Vakna med the voice, och nu när jag gjort det ett tag så är det mycket lättare att somna på kvällen. 
Sen åkte jag med älskligen in till huvuddelen av kommunen och gick runt och fotade änderna i en timme ungefär. 
Sen blev det att gå på arbetsintervju för ett helg jobb.
Och om jag inte förstod det hela helt fel så kommer jag lite längre fram i år (kanske någon månad framåt) få jobba 2 helger i månaden vid de konserter som är här. Kommer skriva mer om det när jag vart där första gången. 

Här kommer 3 av de 583 bilderna jag lyckades ta idag. Och jag måste säga att det inte är lätt att välja.

2012-01-31 @ 18:57:20 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hoppas det går bra imorn

Det känns som att det kommer att bli en riktigt bra dag imorn. 
Men det är något som vi märker imorn.

Plockat undan, dammat, damsugit och moppat golven är det jag hunnit med i vardagsrummet, hallen och badrummet idag. Så nu är det bara köket och sovrummet som ska städas ordentligt innan det är riktigt rent och fint här hemma igen. 

Nu ska jag vänta på att min älskling kommer hem från jobbet så vi kan äta lite och kolla på tv. Nu när nästan allt är färdigstädat så finns det i princip inget alls att göra.. Känner att jag behöver hitta på något utanför lägenheten men samtidigt vill jag få vara hemma en helg efter att ha sovit borta dom senaste helgerna efter nyår. 
Men antagligen blir det att åka på bio på lördag för att fira att det är en speciell helg och att åka bara vi två ska bli mysigt eftersom vi har varit hos någon eller någon hos oss så många helger bak jag kommer ihåg nu. 
Självklart är det trevligt att umgås med folk och jag brukar vara med och föreslå att vi ska göra något men ibland är det skönt att bara få vara ensamma hemma.

2012-01-30 @ 17:13:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fototriss - Less Is More

Det fortsätter med teman som är lite små knepiga att komma på något vettigt till, men det är alltid kul med lite utmaning.
Så här är mitt bidrag för denna veckan:Eftersom det inte fanns något bra ljus att fota i såhär på kvällen så fick de bli lite annorlunda redigering istället.
Än så länge är detta min ända tatuering och det är den som får vara "less is more" på mig. 
Men tanken är att den ska byggas ut till en helrygg.
Det är något jag funderat på sen jag fick denna för snart 3 år sen.
Så någon gång ska det bli av när jag har pengar och hittat någon jag tror kan göra det så som jag vill ha det.

Om det är någon som tittar förbi här och är bra på att rita realistiska djur och vill ha en liten utmaning så släng in en kommentar =)

Fler trissar hittar du HÄR
2012-01-28 @ 19:48:38 Permalink Allmänt Kommentarer (25) Trackbacks ()


Varg?

När jag var ute och gick sist så tror jag att jag såg vargspår. 
Jag är inte säker alls. Men annars så har det varit en större hund lös där utan ägare. Fanns inga fotspår alls i snön innan jag gick där. Men massor av harspår och något som liknade hundspår. "vargspåren" slutade en meter innan vägen och vände sedan tillbaka in i skogen igen. 
Något som gör att jag ännu mer tror på att det kan vara varg (mer än att det inte fanns fotspår där) är att det stod i tidningen att man sett spår från vad som antagligen är varg i en annan by i närheten.
Det stor där i tidningen att man skulle ringa något nummer och anmäla om man ser varg spår så dom kan spåra den och liknande.
Men jag tror inte riktigt att jag vill ringa och berätta en sådan sak då det är så många vargar som skjuts. Och jag vill verkligen ha kvar våra fina vargar. Så jag skulle aldrig göra något för att få en till varg skjuten för att någon bonde blir rädd för att mista ett får eller likande. Vargarna behöver mat dom med och när vi rensar ur bland alla olika arter vi har, iställer för att låta naturen sköta det är det klart att dom behöver hitta mat någon annanstans.
Men med den här vintern som varit så varm som den faktiskt vart så tror jag inte att vargen haft speciellt svårt att hitta mat. 
Så nu ska jag sitta här och hoppas på att det kommer massa fina vargar och lodjur och bosätter sig här och att alla bara kan låta dom vara.Jämför man med bilder på google så ser det ut att vara lite för små spår för att vara varg och jag tycker det såg för stort ut för att vara räv men det är såklart en möjligehet, och lo har mycket bredare tassar. 
Hoppas på en varg hur som hellst och att den får vara ifred om det är en varg.
2012-01-26 @ 22:22:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En snöig bergspromenad

Vaknade till sol och mysigt vinterväder, så jag fixade lite frukost och packade ner i väskan och tog mig ut på en promenad som blev 2 timmar lång. Jag gick iväg till det Stora berget i byn, Isaberg (södra Sveriges mest alpina skidbacke, om jag inte fattat det fel).Mycket sol och snö fick jag på min promenad

Snökanonerna gick för fullt, antar att dom vill försäkra sig om att ha snö till sportlovetDetta är en liten del av min "morgon"promenad.. Nu ska jag se till att lata mig lite i soffan innan jag försöker göra något vettigt här hemma i alla fall..
2012-01-24 @ 15:40:36 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fototriss - Ränderna går aldrig ur

Då var det dags för årets första triss.. Det var inte de lättaste att komma på vad jag skulle använda till det här temat men i brist på fantasi så får detta bli mitt bidrag.


Tall


Björk


Gran

Träden hade inte varit alls lika fina att kolla på om dom inte hade haft några mönster..
2012-01-23 @ 17:47:57 Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()


Tomt

Här har det inte hän mycket och alltså blir det ganska tomt på inehåll här.. Orkade inte riktigt fortsätta med det som var kvar på listan av att göra från igår, utan har bara latat mig hela dagen.. Men imorn ska vi iväg på firmafest och lite sånt så då blir det nog inte så mycket här heller då vi åker hemmifrån runt 11 och kommer inte hem fören på söndag igen.
Först blir det lite lunch på restaurangen älskligen och hans arbetkamrater brukar äta lunch, sen ska jag gå bort till Jim och sitta och spela tv-spel med han och Erik medan älsklingen är på möte, sen blir det lite förfest där innan det är dags att gå över gatan där alla ska äta middag och där själva festen är.. Sen är det bara att korsa gatan igen för att spela lite mer tv-spel kan jag tänka mig, och sen sova.. Tror det kan bli en riktigt bra dag =)
2012-01-20 @ 22:44:41 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Att göra idag

  • Tömma diskmaskinen och fylla på igen
  • Ställa ut resväskorna i förrådet
  • Ta ut julpyntet i förrådet
  • Vika ihop tvätten
  • Städa köket
  • Städa undan i vardagsrummet
  • Städa undan i sovrummet
  • Städa toaletten
  • Damsuga
  • Gå ut med soporna
2012-01-19 @ 14:50:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inget blir gjort

Idag har varit en händelselös dag.. Tråkigt väder och ingen lust att göra något alls.. Rastlös men känner ändå inte för att göra sånt som skulle behöva göras.. Även om det inte är jobbigt så blir det inte tömt och ifyllt nytt i diskmaskinen (tack till mormor som gav oss den i julklapp när vi flyttade, utan den hade det antagligen varit bud på engångs grejer.. Det behöver städas klart i kök och badrum, inte mycket att göra där bara att plocka undan lite.. Det för att sen kunna ta en sväng med damsugaren, vilket inte tar många minuter när det är undanplockat.. Våra 4 reseväskor står Fortfarande i hallen och väntar på att bli utburna i förådet, vilket inte är mer än 5-10 steg utanför dörren.. Julpyntet står med i hallen och väntar på att komma ut i förrådet.. Tvätt ska vikas.. 

Det var ju inte många dagar sen jag skrev att jag storstädade vardagsrummet.. Allt var undanplockat, jag hade damsugit och dammat av alla hyllor och så.. Nu ser det ut som att det var kanske en månad sen..
Inget av detta tar lång tid alls att göra men ändå så försöker man hitta på annat att göra. Det kanske är för att det tillsammas är ganska mycket att göra som gör att man inte vet vad man ska börja med?! Kanske är det för att man vet att det inom två dagar kommer se likadant ut igen, som gör att man inte orkar göra något åt det!?
Hur som hellst ska jag försöka göra lite av detta imorgon, har sett till så att älsklingen väcker mig när han ska upp till jobbet så jag iaf kanske kan vända rätt på dygnet lite.

2012-01-19 @ 01:33:48 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nya foton igen

Äntligen har det blivit lite fler nya bilder.. Det har varit riktigt grått och tråkigt väder ett par dagar nu. Jag vet att det går att ta många fina bilder då med, men de kändes inte så kul att gå ut i de vädret.. Men idag var det massa dimma på berget så tänkte att jag skulle försöka få några bra bilder.. Inte för att det blev så mycket bilder på dimman men här kommer ett par oredigerade bilder som jag tyckte blev helt okej för att vara första gången jag fotade Helt manuellt..
2012-01-17 @ 16:20:52 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Balklänning

Hade tänkt att jag ska försöka sälja min balklänning i år.. Känns som att det är rätt tid för det nu, lär ju aldrig använda den igen i alla fall. Så om någon vet någon som är intresserad av en rosa balklänning får ni gärna skriva en liten kommentar här =)


Ska försöka ta lite fler kort på den imorgon.
2012-01-16 @ 20:22:31 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Snabbt och smidigt

Idag har jag varit iväg till skolan och hämtat lite papper. Passade på att gå en snabb sväng med kameran med medans jag väntade på att vi skulle åka hemåt igen.
Först såg jag massor av duvor i alla möjliga olika färger.
Sen hittade jag lite änder
Sen en frusen och vilsen kanin
När jag kom hem hade mitt paket kommit som jag beställde 19.00 igårkväll, snabbt och bra gjort av dustin.se tycker jag.
Däremot kändes det riktigt bortkastat med en sån megalåda för en mini sladd.. Och inte har jag fått hårddisken att fungera med hjälp av den heller.. Verkar helt enkelt som att jag får vänta tills vi skaffat ny dator..
2012-01-13 @ 22:52:36 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hoppas det kommer att fungera

Nu har jag beställt en sladd till min hårddisk som jag hoppas gör att den vill fungera lite bättre. Just nu får den inte tillräckligt med ström och går helt enkelt inte igång med jämna mellanrum. Lite surt att inte ha tillgång till alla bilder, speciellt sånna här dagar när det inte vart läge att ta med kameran ut. Och jag kan inte påstå att jag har någon inspiration att fota något här inne just för tillfället.
2012-01-12 @ 17:11:59 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ingen vill gå ut

Just nu bara öser regnet ner.. Eller ner och ner det blåser ju en hel del med så de går mer vågrätt.. Det är sånna här dagar som är lite skönt att inte ha en hund, men tror inte många hundar vill ut i de här vädret heller.

Jag har ju lagt upp en bild innan som visar hur översvämmat det var här för någon dag sen. Om det klarnar upp senare idag ska jag försöka ta mig till samma ställe och se hur illa det är nu. Efter två nätter med snö och två-tre dagar med regn kan det knappast ha minskat. Känns som att det skulle behövas ett par riktigt varma sommardagar nu som kan torka upp lite.
2012-01-12 @ 13:05:40 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Om jag visste att det fungerade

Jag har hittat en hund som jag inte skulle tveka 2 sekunder att ringa på om jag bara visste att jag hade tillräckligt med tid. En hund kan ju inte vara själv hur många timmar som hellst. Har för mig att man enligt lag inte får lämna en hund själv mer än 4 timmar!? Vill så gärna ha något att gosa med här hemma. Och jag tror att älsklingen skulle tåla denna lilla kille. Bara längtar tills det en dag kan fungera att ha en liten vovve hemma hos oss.
2012-01-11 @ 22:23:15 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vår(!?)städning

Det har inte blivit någon promenad idag, alla fall inte än och snön är borta igen.. Men däremot har har jag börjat med en ordentlig vår(!?)städning här hemma. Har hunnit köra en diskmaskin och plockat undan och damsugit i vardagsrummet och nu håller jag på och dammar av alla svarta möbler som nu ser grå ut. Till och med tvn har blivit ordentligt rengjord med specialmedel. Så när allt är klaart här inne så blir det bara att fortsätta i köket. Ska försöka plocka ut allt ut skåpen och torka av och fixa, moppa golven behövs med. Och hinner jag inte med allt idag så kan jag ju alltid fortsätta imorn. Men skulle vara skönt att ha det klart innan älsklingen kommer hem.
Igår lyckades jag somna i soffan när han kom hem så ska försöka vara lite mer social idag. 

Så fort jag får igång hårddisken så kommer det fler bilder..
2012-01-11 @ 14:23:55 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


På laddning

Nu sitter batteriet till kameran på laddning för tredje gången sen jag började använda den.. Har använt den nästan varje senaste månaderna, så de håller riktigt riktigt bra tycker jag.. Hoppas på att snön ligger kvar imorn och att det är hyffsat väder så jag kan ta en längre runda och fota lite.
2012-01-10 @ 18:36:59 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


En kompis

Hittade precis en kompis på skrivbordet..
2012-01-10 @ 14:55:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu är det snö igen

Men tyvärr så står de på klart.se att det ska regna imorn, vilket inte skulle varaovanligt. Tycker att snön knappt hinner lägga sig innan de regnar bort igen. Jag har i alla fall vart ute en kort sväng och försökt fota lite i snön vilket inte är det lättaste.. Tycker mest det blir grått eller blått, men jag lär mig väll tillslut hoppas jag. Här är en av bilderna som togs imorse.

2012-01-10 @ 11:13:26 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Slött

Idag har varit en slö dag igen.. Tråkigt väder och inget att göra. Imorn ska älsklingen till jobbet igen och då ska jag försöka fixa lite här hemma och om det inte regnar ska jag försöka ta mig ut och gå en sväng med kameran igen.
2012-01-09 @ 20:14:27 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Städa undan julen

Imorgon hade jag tänkt att jag ska försöka städa undan alla julsaker.. Känns knappt som att det varit jul eftersom vi inte haft mer än kanske 5 dagar med snö den här vintern. Men nu ska de städas bort i alla fall.

2012-01-09 @ 00:35:50 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Inga experter på expert

Idag har vi varit iväg till en kompis till älsklingen och spelat lite tvspel. Har därför varken uppdaterat eller rotat något. Fick för övrigt en riktigt bra kommentar från en av dom som jobbade på expert idag. Jag frågade efter en y grenad usb sladd som jag behöver för att försöka få igång min hårddisk. Han svar blev "du får gå till en riktig datoraffär". Experter kan dom inte kalla sig iaf. Tror jag förklarade minst 5 gånger vad jag menade och hit den såg ut och att det skulle vara en hona och två hakar och ändå kom han bara med den ena usb hubben efter den andra innan kommentaren. Så jag får helt enkelt beställa en från internet. Men hade vart smidigt att slippa leveranstider och sånt krångel. Men vill ju få tillgång till mina bilder och kunna lägga in alla nya bilder dit, så det är bara att fixa och hoppas på att det fungerar. Nu är det dags att försöka sova lite i alla fall.
2012-01-08 @ 03:43:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Slö dag

Idag har varit en riktigt seg dag. Tror inte att jag vaknade fören runt 3-4 och sen har vi bara spelat lite xbox och kollat på film. Nu är det snart dags att lägga sig igen för att inte förvrida dygnsrytmen helt.
2012-01-07 @ 00:58:46 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


JVM Vinst och hockey hela natten

Vilken match!!! Helt sjukt hur det inte blev mål tidigare så bra som dom spelade. Men riktigt skön vinst och helt klart värt att sitta uppe. Skulle inte ha några problem att göra om det. Just nu sitter jag och kollar på mina favoriter La Kings. NHL är en klass för sig, sjukt bra hockey synd bara att det inte går så bra för Kings nu. Det är nu sista perioden och när matchen är slut så ska jag försöka sova några timmar i alla fall.
2012-01-06 @ 06:32:35 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Regn-Snö-Regn-Snö-Regn

Inatt snöade det igen och plogbilen var ute i morse. Någon timme senare hade snön regnat bort igen.
Jag valde att gå ut idag med för att se om jag kunde hitta någon annan väg runt sjön.
Det gjorde jag, det blev en runda på 5 km som tog en timme med inräknade stop för att fota lite.Självklar började det regna lite när jag kommit ut med det slutade ganska så snart.

Hittade en översvämmad båt som antagligen inte varit använd på riktigt länge.I skogen kan man hitta nästan vad som hellst känns det som. Tyckte det såg lite kul ut med något slags motor mitt i skogen bara sådär, men antagligen finns det en anledning till att den står där den gör.Känns som att det är tur att elskåpet eller vad det är sitter så högt som det gör.Mulet och tråkigt har det varit hela dagen men kändes ändå bra att äntligen ha börjat kolla runt hur det faktiskt ser ut här, efter att nu ha bott här i lite mer än ett år
2012-01-05 @ 19:38:40 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


En vatten promenad

Idag fick jag för min att gå ut en liten runda när solen var framme och all snö som kom under natten var bort smält.
Jag tänkte gå till badplatsen och fota lite, men det var närmare dit än jag trodde så jag fortsatte.
Tänkte mig istället att jag skulle ta mig runt sjön i blåsten och så här säg det ut under promenaden.Jag följde en utmarkerad väg och kom in i skogen på en stig när cykelbanan snart var slut. Men det var bara att gå ut på vägen och gå runt då det var otroligt mycket vatten där jag skulle gå.

Efter ett tag kom jag fram till en liten grillplats (syns knappt till vänster i bilden) och som en liten badplats eller något. Var lite svårt att säga när det var så högt vatten.Sen hittade jag denna skylten och var bara tvungen att se vad det var.Detta var en dödisgrop.Det fanns en liten beskrivning på vad det faktiskt var.Sen kom jag till ytterligare en bro med mycket vatten runt. Här fanns det ingen möjlighet att gå runt på något annat sätt utan att jag skulle virra bort mig i skogen.

Fint var det i alla fall, en lyckad promenad blev det.Väl hemma avslutade jag med lite jordgubbar som blev över från nyår.
2012-01-04 @ 20:14:01 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vinter?

Vart tog vintern vägen? Just nu känns det som att den inte behöver komma alls om den inte kommer den här veckan..

Så här ser det ut hos oss idag2012-01-02 @ 14:24:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nyår

Nyårsafton firade jag och älsklingen med hans jobbarkompis och hans flickvän. Det blev grillat och tv-spel och så lyckades vi kolla på Sverige matchen i JVM i natt. En riktigt bra dag blev det i alla fall.
2012-01-01 @ 18:09:16 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0